Theorie

Bij Rijschool Lesmee kun je theorie leren met behulp van een theorieboek en daarbij een oefenboek of een oefen cd-rom. Je kunt ook een theoriebox nemen. Dit is een theorieboek en daarbij heb je 4 maanden onbeperkte toegang tot online oefenen. En dan heb je als laatst nog de mogelijkheid om te leren in 3D vorm. Aan de hand van filmpjes word je de uitleg voorgelezen. Zo kun je zelf een manier kiezen om je theorie te leren. En dat is wel zo prettig. Heb je moeite met het zelfstandig leren? Kun je wel wat extra hulp gebruiken? In overleg kunnen we een afspraak maken zodat we eens samen kunnen oefenen en jij vragen kunt stellen, aan de hand van de oefenexamens, en kunt aangeven waar je het meeste moeite mee hebt.

Theorieboek en het oefenboek

Je kunt bij Rijschool Lesmee ervoor kiezen om het toonaangevende theorieboek en oefenboek van Smit te kopen. In het theorieboek worden alle verkeersregels en verkeerstekens uitgebreid behandeld. Ook gevaarherkenning en verkeersinzicht komen aan bod.

Wanneer je het theorieboek al aardig hebt bestudeerd kun je in het oefenboek één van de  tien examens maken. Elk examen heeft 65 vragen. Totaal staan er 650 oefenvragen in het oefenboek van Smit. Elk examen is opgedeeld in 25 vragen gevaarherkenning, 30 vragen wet- en regelkennis, 10 vragen verkeersinzicht. Zo heb je voldoende vragen om te testen of je klaar bent voor het theorie-examen!

Examen CD-ROM

Het oefenboek van Smit is leuk om mee te oefenen, maar het is veel realistischer om dit te oefenen op de computer. In dit geval kun je het beste een examen cd-rom aanschaffen. Dit is de ideale voorbereiding op het theorie-examen van het CBR.

De cd-rom bevat 10 CBR-examens met elk 65 vragen. Je krijgt ABC-vragen, open vragen en ja/nee vragen. Ook staat het onderdeel gevaarherkenning op de cd-rom. Je kunt ook per examenonderdeel vragen maken.
Aan het eind van een gemaakt examen krijg je gelijk de uitslag en motivatie te zien. Tevens staat er een erg leuk voorrangsspel op de cd-rom!

 

Theorieboek en online oefenen

In het theorieboek komt alle noodzakelijke kennis aan bod. Wil je deze kennis testen op je computer? Dat kan met deze theoriebox waarbij je online kunt oefenen. De oefeningen bestaan uit 37 hoofdstuktoetsen, 4 oefenexamens, 4 CBR simuleerde oefenexamens en voorrang oefeningen.

 

3D theorie

De theorie bestaat uit honderden 3D animaties, waarbij een stem de uitleg geeft. Zo wordt visueel weergegeven wat de wetsteksten inhouden. Je ziet duidelijk wat er in het verkeer speelt en waar je op moet letten. Het is ook mogelijk om de tekst zelf te lezen. De proefexamens zien er hetzelfde uit als de nieuwste examens bij het CBR. Daarbij wordt er ook uitleg gegeven over de praktijk. Stap voor stap krijg je de belangrijkste aspecten te zien, inclusief de verrichtingen!

Wat past bij jou?