2 to drive

2toDrive is 15 maart 2018 definitief ingevoerd. Het experiment voor jongeren om rijervaring op te doen onder de begeleiding van een coach was een geslaagd experiment. Uit cijfers blijkt dat het slagingspercentage bij 17-jarige hoger ligt dan 18-jarige. Dat komt omdat de 17-jarige erg gemotiveerd zijn. Omdat jongeren langer begeleidt rijden, kunnen ze relaxter rijervaring opdoen en zitten ze met meer zelfvertrouwen achter het stuur. Ook vallen er minder ongelukken onder de jongeren die mee doen aan 2todrive.

Door 2toDrive mag je starten met het halen van je theorie examen als je 16 jaar bent, rijlessen nemen vanaf 16,5 jaar en rijexamen doen als je 17 jaar bent. Als je bent geslaagd kies je jou coach(es) en mag je de weg op onder begeleiding van je coach tot je 18 jaar bent. 2toDrive zorgt ervoor dat je een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring op kunt doen.

Ook mee doen?

Om mee te doen aan 2todrive heeft een jongere een begeleiderspas nodig. (Kosten: €25,-).
Op deze pas staan alle gegevens van de coaches en de jongere. Je moet minimaal 1 coach aanmelden en je mag er maximaal 5 aanmelden. Het aanmelden is kosteloos.
Let wel op dat je eerst jouw coaches aanmeldt en dan pas je begeleiderspas aanvraagt. Heb je de begeleiderspas al en wil je coaches toevoegen? Krijg je een nieuwe pas en kost je dit opnieuw €25,-.

Voor meer informatie, het aanmelden van de coaches en het aanvragen van de begeleiderspas ga je naar de volgende website:
www.2todrive.nl